Skip to main content

Erling Haaland: Kulüplerin 30 Nisan'a kadar 75 milyon avroluk serbest kalma maddesini tetiklemek için süreleri var

Manchester City ve Real Madrid'in, Borussia Dortmund'un golcüsü Erling Haaland'ın serbest kalma maddesini karşılamak için Nisan ayının sonuna kadar süreleri var ve Norveçli'nin geleceği yakında netleşecek.

Haaland, gezegendeki en çok talep gören oyunculardan biri ve RB Salzburg ve daha yakın zamanda Aralık 2019'da Manchester United'dan önce katıldığı Dortmund için üretken gol rekorları ile öne çıktı.

21 yaşındaki oyuncunun Bundesliga'da çıktığı 80 maçta 80 golü bulunuyor.

Haaland'ın bu yaz Dortmund'dan daha büyük bir kulüp için ayrılacağı bir süredir oldukça kesin olsa da - sözleşmesinde aktif olan 75 milyon € (63 milyon £) serbest kalma maddesiyle - Alman yayın organı Bild Çarşamba günü ilgili tarafların bu maddeye uyması gerektiğini açıkladı. 30 Nisan'a kadar, süresi dolduğunda.

Bu, BVB genel müdürü Hans-Joachim Watzke'nin geçen ay Haaland'ın geleceğine "bir ay, belki altı hafta içinde" karar verileceği yönündeki önerilerini açıklıyor.

Bild, maddenin devreye girmesi için oyuncunun bu maddeden yararlanmak için kulübe yazılı bir başvuruda bulunması gerektiğini, satın alan tarafın ise kendi beyanı ile transfer ücretini garanti etmesi gerektiğini bildirdi.

Home_Plan, City ve Real Madrid'in ön koşucular olarak önerilmesine rağmen, yarışta hala birkaç kulüp olduğunu biliyor. Bayern Münih hala umutlu ve bu ayın başlarında bildirildiği gibi Robert Lewandowski'nin geleceği konusunda belirsizlik devam ederken, Barselona yeniden inşa ediliyor ve karışımda kalıyor.

City, Haaland ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini yalanlamadı ve Mail Online Çarşamba günü, Norveçlinin Premier Lig şampiyonlarına katılırsa haftada 500.000 £ kazanacağını bildirdi. Bu, Haaland'ı yalnızca City'de Kevin De Bruyne'nin önünde en çok kazanan oyuncu değil, aynı zamanda Premier Lig'in en çok kazanan oyuncusu, hatta şehir genelinde Cristiano Ronaldo'nun önünde yapacaktı.

Haaland'ın İspanya'ya, yani Real veya Barcelona'ya geçmeyi tercih ettiğine dair diğer öneriler, oyuncuya yakın kaynaklar tarafından reddedildi.

Comments

Popular posts from this blog

nyumba ya vyumba vitatu

 minimum plot size is 15 by 20 metre,bedroom-3, bathroom-2,kitchen .store,dinning and living area.

Nyumba nzuri ya vyumba vinne

NYUMBA YA KISASA YA VYUMBA VITATU

SPEC:bedroom 3,bath 4, n.k